Kinderyoga

Kinderyoga is geen nieuwe ontwikkeling, maar wordt wel steeds populairder. In de lessen kinderyoga (her)ontdekken kinderen hun lichaam en hun grenzen en mogelijkheden. Hierdoor kunnen ze ook spanningen en gebeurtenissen van het kinderyoga certificaat 2dagelijks leven beter leren hanteren. Kinderen leren hun emoties te herkennen en ermee om te gaan

Kinderen hebben het vandaag de dag druk, ervaren stress en voelen constant druk om te presteren en krijgen veel prikkels te verwerken, zowel op school als thuis. In deze tijd wordt er stiekem veel van een kind verwacht en wordt het voortdurend gestimuleerd te presteren.

Voor kinderen is het beoefenen van Yoga een geweldige mogelijkheid om stabiliteit en zelfvertrouwen te ontwikkelen en heeft het ook een positief effect op kinderen met hooggevoeligheid, concentratieproblemen, boosheid, een laag zelfbeeld, faalangst, slaapproblemen, stress en angstproblemen.

Kinderyoga omvat veel meer dan dat je denkt! Zo kan voor elk kind yoga uitgroeien tot een waar avontuur waarin yoga houdingen, yoga spelletjes, dans en beweging, ademhaling, massage, meditatie en visualisatie, en creatief zijn op een kindvriendelijke manier worden beoefend. Kinderen nieuwe ervaringen aanreiken en vooral samen veel plezier hebben zijn belangrijke basisprincipes binnen de kinderyoga.

 

http://www.kinderyoga.nl/register