Therapeutische kinderyoga

therapeutische.jpg 2Therapeutische yoga is een bijzondere manier van coaching of een bijzondere manier van yoga. Het is maar hoe je het bekijkt.

De methoden uit de kindercoaching worden aangevuld met technieken en inzichten uit de therapeutische kinderyoga. Doordat de oefeningen bijdragen tot een vergroot lichaamsbesef, kunnen emoties en reacties letterlijk in het lichaam worden gevoeld en ervaren. Zo kan een kind beter herkennen wat goed voelt en wat bij hem past.

De laatste jaren neemt de vraag naar individuele yogabegeleiding bij kinderen sterk toe. Het kan zijn dat een kind baat kan hebben bij individuele coaching door middel van kinderyoga.

De begeleiding is holistisch. Dit betekent dat er vanuit lichaam, geest en emotie gewerkt wordt.

Individuele yogabegeleiding is geen instant, snel proces, maar heeft doorgaans wel een diepgaande werking. Binnen de sessies wordt er spelenderwijs gewerkt naar aanleiding van een hulpvraag.

Therapeutische kinderyoga helpt vaak goed bij het verminderen van lichamelijke klachten, stress en het verbeteren van sociale en emotionele vaardigheden.

Kinderen wordt geleerd hoe zij zich kunnen ontspannen en bij zichzelf kunnen komen. Het geeft hen de gelegenheid om de dagelijkse drukte en alle indrukken even los te laten en weer beter in contact te komen met hun lichaam en met zichzelf. Naast lichaamshoudingen, ademhalingsoefeningen en ontspanningstechnieken komen in de therapeutische kinderyoga ook beweging op muziek, spel, visualisatie, (helende) verhalen en creatieve verwerkingsopdrachten aan bod.

De kwaliteiten van het kind staan hierin centraal. Er wordt aangesloten bij de belevingswereld van het kind, waardoor het kind zijn eigen ruimte en grenzen leert ontdekken en respecteren op een positieve en plezierige wijze. Door herkenning, erkenning en acceptatie van wat er in het kind leeft, ontstaat de mogelijkheid om naar zichzelf te kijken en op zoek te gaan naar creatieve oplossingen. Het aantal benodigde sessies is niet duidelijk van te voren vast te leggen. Veranderen heeft tijd nodig en dat proces verschilt van kind tot kind.

Kinderen individueel ondersteunen in hun ontwikkeling en groeiproces op een manier die bij hen past, zodat ze (weer) in hun eigen kracht kunnen komen…

Voor wie?

Als je wilt werken aan een specifiek probleem, bijvoorbeeld slapeloosheid, nachtmerries, faalangst, drukte, woedeaanvallen of moeilijke situaties, zoals een scheiding, een overlijden of ongelukken, dan is therapeutische kinderyoga mogelijk.

Kosten

Intake gesprek                                                   gratis

Therapeutische kinderyoga-sessie        1 uur:   €50,=

Bovenstaande prijzen zijn inclusief 21% BTW

Mocht door omstandigheden de afspraak niet door kunnen gaan, dan dient u dit 24 uur van te voren door te geven. Anders worden kosten van de afspraak in rekening gebracht.

Het is de moeite waard om bij uw verzekering te informeren of zij therapeutische kinderyoga vergoeden. Als u in aanmerking komt voor vergoeding, dient u zelf zorg te dragen voor het declareren van de nota bij uw zorgverzekeraar.

U dient vooraf te betalen en u ontvangt 14 dagen voor aanvang van de sessies de rekening.