Krachtspel methode

banner_Krachtspelmethode_2015-11-10 

Krachtspel Methode®

Futloos, druk of boos? Het krachtspel helpt!krachtspel

Het krachtspel is gebaseerd op inzichten uit de Ayurveda en de yogatherapie. Als Krachtspel Methode® coach ga ik op zoek naar de energiebalans van het kind door te kijken wie het kind is in plaats van te kijken naar wat hem mankeert. Het krachtspel gaat er vanuit dat het unieke van ieder kind is terug te voeren op drie krachten: zonkracht, rotskracht en windkracht. Deze krachten sturen je emoties en je lichaam aan. Iedere kracht heeft bepaalde eigenschappen.

  • Zonkracht: zorgt dat je lekker veel pit hebt en weet wat je wilt. Heeft het snel warm, maar heeft veel ideeën. Bij een teveel aan Zonkracht wordt je snel boos en heb je snel hoofdpijn.
  • Rotskracht: je staat stevig in je schoenen en bent vol zelfvertrouwen, maar je hebt soms moeite met in actie te komen en je bent vaak moe. Bij een teveel aan Rotskracht kom je aan in gewicht en voel je je futloos.
  • Windkracht: je bent enthousiast, fladderig, actief, creatief en heerlijk opgewekt, je hebt soms moeite met concentreren. Bij een teveel aan Windkracht voel je buikpijn en ben je snel afgeleid. Als deze krachten in balans zijn ben je een tevreden kind.

Als een kind uit balans is, komen specifieke eigenschappen die bij de kracht horen sterker in het kind naar voren. Iedere kracht heeft bepaalde eigenschappen die je sterke en zwakke kant bepalen.

De disbalans ontstaat als één van de krachten in het lichaam wordt versterkt door een ongezonde leefstijl, of bepaalde lichamelijke en/of emotionele gebeurtenissen in je leven. Het krachtspel zoekt naar de tegengestelde kracht die nodig is om weer in balans te komen. Het Krachtspel richt zich op voeding, beweging en gedrag. Het krachtspel bevat bewegingsoefeningen, emotiespelletjes, affirmaties en creatieve opdrachten.

Door samen te oefenen, kan het kind ervaren dat het vinden van balans uit hemzelf komt. Na de Krachtspel coaching voelt het kind direct dat zijn energie begint te stromen in zijn lijf. Als het kind weet wat goed voor hem is, wordt het makkelijker om hier rekening mee te houden. Het krachtspel laat je begrijpen waarom sommige bewegingen lastig of makkelijk zijn en waarom je op een bepaalde manier emotioneel reageert in een situatie.

Ontdek je eigen kracht!

De Krachtspel Methode® is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Deze coaching bestaat uit 1 sessie en past goed bij je kind als je kind houdt van bewegen, spelen en ontspannen op muziek. Een coachingssessie wordt afgesloten met een creatieve opdracht voor ouder en kind.

Kosten zijn € 60,=

Mocht door omstandigheden de afspraak niet door kunnen gaan dan dient u dit 24 uur van te voren door te geven anders worden kosten van de afspraak in rekening gebracht.