Nieuws

Hallo,

Het laaste kwartaal zijn er weer een aantal trajecten afgerond en is er zo tegen het einde van het jaar een nieuwe aanwinst bij gekomen.

  • In oktober zijn de prijswinnaars bekend gemaakt van ThymeMeulenhoff. 2 scholen hebben een ‘op maat’ kindercoachingsessie gewonnen. Het was een prachtige avontuur met in Delft groep 3/4 en in Zwolle groep 6. In het contact met de leraressen wordt er een hulpvraag duidelijk en daar is een workshop op gemaakt. Kinderen hebben genoten van de workshop en het was mooi om te zien en te horen wat ze er aan gehad hebben.

Goedemorgen Ingrid,IMG_3879

Ik zou nog even een berichtje doen naar aanleiding van de workshop. De kinderen hadden van te voren andere verwachtingen van de workshop maar waren aangenaam verrast na ons indianenavontuur. De woorden die de leerlingen gebruikten om de workshop te beschrijven waren: fijn, rustig, ontspannen, anders en leuk. Wij gaan proberen jouw tips mee te nemen in onze dagelijkse routine! 

Namens alle kinderen: bedankt! 

Groetjes groep 6 en juf Ina

 

Hoi Ingrid,

Op de Delftse Daltonschool hebben wij een inspirerende workshop gekregen van Ingrid van Wijk. Voor de soms onrustige groep, was dit meer dan welkom! We zijn meegenomen in een verhaal over een kikker en stapje voor stapje zijn de kinderen zich steeds bewuster geworden van hun gevoel van dat moment en hun ademhaling. Je zag kinderen steeds rustiger worden, dit was als leerkracht mooi om te zien!

20171116_112044In de klas hebben wij het nabesproken. De kinderen vonden het tekenen van regen, wind, storm etc. het leukst. De leerlingen konden ook leuk hun gevoel in een kleur aangeven. ’s Middags tijdens het buitenspelen zag ik nog veel kinderen die deze tekeningen op elkaars rug maakten! Een toegankelijke manier om de kinderen bewuster te maken! We hebben er van genoten!

Groetjes, Khadija

Wil je weten wat een ‘op maat’ kindercoaching voor jouw school of bso kan betekenen, neem dan gerust vrijblijvend contact op.

  • In november is er een nieuwe aanwinst bijgekomen. Haar naam is Eabel en ze is nu 8 maanden oud. Eabel is een Austalian Cobberdog.IMG_4489

“Australian Cobberdogs zijn slim en grappig , vriendelijk, open, extreem intuïtief en hebben het vermogen om mensen te lezen. Ze verharen nauwelijks en hebben geen hondengeur. De hypoallergene vacht maakt ze in veel gevallen ook geschikt voor mensen met allergieën of astma. Het woord Cobber betekend ‘maatje’ iets wat zeker op hen van toepassing is. De Australian Cobberdog heeft een alom bekend aantrekkelijk en atletisch voorkomen met een uniek gewillig en lief karakter. Hij wordt ook wel omschreven als `born to serve`. Een echte goedzak die graag en snel leert!”

Eabel is nog jong, maar de wil ‘to serve’ zit al goed in. In de toekomst kan ze ingezet worden in de kindercoaching.

  • In december ben ik geopereerd aan mijn voet en ben ik even uit de running. Het valt niet mee om als een bezig bijtje niets te kunnen doen. Om een leuker uitzicht te hebben maar aan het haken geslagen…Image1.jpg a

 

 

 

 

 

 

  • Ik wens iedereen hele mooie, gezellige en liefdevolle feestdagen en voor het nieuwe jaar…Image2

 

Hallo,

Mijn naam is Sinne en ik ben een Friese Stabij van 8 jaar. Ik ben een rustige, lieve en aaibare hond die graag voor mijn baas wil werken. Mijn baas weet dat ik gek op kindeP1200196ren ben en nu heeft mijn baas ontdekt dat ik ook met kinderen kan werken. Yes!…dacht ik, hulphond worden, maar dat ging nog niet zo makkelijk. Ik moest eerst een officieel gedragsonderzoek ondergaan. Hu…? Ik was wel al eens naar shows geweest en heb daar ook een prijs gewonnen. Maar daar kijken ze hoofdzakelijk naar mijn uiterlijk. Dit keer ging het om mijn innerlijk, hoe is mijn gedrag, hoe reageer ik op situaties, mijn opvoeding. Tja, ik ben wie ik ben, dacht ik en ik heb gewoon mijzelf laten zien. En ja hoor, met een heel document waar alles in staat ben ik nu officieel een psychosociale hulphond. Klinkt wel goed hè? Ik ben een geschikte hond om in te zetten binnen de coaching en ik heb talent voor introverte, angstige en teruggetrokken kinderen. Ik ben gezond en fit en ja…nu komt het: ‘ik mag het tempo bepalen over het contact maken’. Goed hè…? Ik mag gewoon mezelf blijven en zelf aanvoelen wat de ander nodig heeft. Natuurlijk blijft het wel een samenspel van jou, baas en hond, dus zowel jij als ik moeten wel naar de baas blijven luisteren. Ik kijk er naar uit om jou te ontmoeten, maar wil je dat niet dan is dat geen probleem, dan zorg ik dat ik er niet ben.

 

IMG_1120

In juli heb ik mijn kinderyoga docentenopleiding afgerond met een intensieve week in België. Ondergedompeld in kinderyoga: oefeningen, spelletjes, dans en bewegen, creatieve opdrachten, zang en als afsluiting een les presentatie. Een heerlijke zomerweek  genoten, geleerd, ontdekt en gelachen…op naar de praktijk.

 

 

 

 

fbDe zomervakantie is bijna voorbij en ondanks dat het weer niet altijd mee zat, hoop ik dat iedereen een fijne vakantie heeft gehad. Ook ik heb niet stil gezeten. De website is uitgebreid met kinderyoga en er zijn hier en daar wat aanpassingen gedaan. Verder komen er nieuwe activiteiten. Zo ben ik benaderd door een grote uitgeverij die een prijs gaat weggeven aan scholen. Ik ben gevraagd om hier vorm aan te gaan geven met kindercoaching/yoga/aandachtstraining. Zodra hier meer over bekend is, zal dit op de Facebookpagina van creatieve kindercoaching verschijnen. ‘Like’ die pagina om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen.


Reactie van een client

“Toen ik aankwam bij Ingrid haar huis stond Sinne me al op te wachten. Ingrid deed de deur voor ons open en Sinne was heel enthousiast en dat brak voor mij gelijk de spanning. Ik had Sinne nog nooit gezien maar ze was zo blij en enthousiast en dat vond ik zo mooi om te zien. Toen we met de Yoga les gingen starten was SiIMG_1302nne er ook. Het was heel fijn want ze zat best vaak bij de Yoga les maar ik had helemaal geen last van Sinne het leek net of ze mee deed zo rustig was ze, en het voelde ook heel goed omdat Sinne best rustig is. Natuurlijk was Sinne soms ondeugend maar dat vind ik zo lief! We hadden een opdracht waar we onze ogen dicht moesten doen en dan kreeg je iets in je handen dat je moest voelen, en ik had een knuffeltje. Maar na dat ik het knuffeltje had gevoelt dacht Sinne haha dat knuffeltje is van mij, en dan moet je weer met ze alle lachen omdat Sinne een beetje ondeugend was en dat maakt de Yoga allemaal wat relaxter. Ik zelf vond het heel fijn dat Sinne er bij was want ze is heel rustig en je hebt helemaal geen last van Sinne maar toch brak het een beetje omdat ik toch wel zenuwachtig was omdat het me eerste keer was dat ik bij Ingrid thuis kwam”.

 

Wist je dat…16137359-Illustration-Of-Idea-Lamp-Stock-Photo

  • Het eerste gesprek altijd gratis is?
  • Er ook een Facebookpagina van creatieve kindercoaching is?
  • Er nu ook kinderyoga op maat is?
  • Creatieve kindercoaching van 8 tot 29 september met vakantie is?
  • Sinne haar eerste inzet als hulphond al heeft gedaan?